Blog

Moederdag duurzaam vieren

Moederdag: dé dag om onze moeders te bedanken voor alles dat ze voor ons doen. We geven graag het beste van onszelf om onze mama’s in het zonnetje te zetten: een leuk cadeau, een rijke bos bloemen, een uitgebreid ontbijt… Maar wist je dat je moederdag extra duurzaam kan vieren? Wij geven je niet alleen onze tips voor een duurzaam cadeau voor moederdag, maar ook tips die je terugvindt in Limburg!

Soep wecken: hoe doe je dat?

Soep wecken is heel handig als je vaker soep wil eten, maar er toch weinig tijd voor hebt om steeds je kookpotten boven te halen om dagelijks verse soep op tafel te toveren. Maar wist je ook dat wecken heel milieuvriendelijk is? Ik vertel je graag waarom wecken zo geweldig is en hoe ik het doe.

Consuminderen in 5 stappen

Hoe we leven heeft een impact op het milieu en spullen blijken hier een groot aandeel in te hebben. We nemen je mee doorheen de Piraminder en geven je tips, specifiek voor Limburg, om bewust om te gaan met spullen.

De beste eco apps: onze selectie

Je ecologische voetafdruk verkleinen? Laat technologie voor jou het werk doen! Zero waste apps zijn heel handig als je graag duurzamer wil leven. Zo vermijd je veel opzoekwerk en heb je toch alle informatie steeds binnen handbereik. Dit zijn voor ons zonder twijfel de 7 beste zero waste apps: van goed, naar beter, naar best!

10 tips om duurzaam kleding te shoppen

Duurzaam kleding shoppen bij milieuvriendelijke, lokale winkels is in opmars. De vraag naar een milieubewust aanbod klinkt steeds luider. Toch zijn er naast kledingstukken kopen bij milieubewuste handelaars nog heel wat kleine shopgewoonten die een groot verschil maken voor onze ecologische voetafdruk. Hier lees je onze 10 tips om écht duurzaam kleding te shoppen.

Duurzaam verbouwen: onze tips

Ga je binnenkort verbouwen en houd je duurzaamheid graag in het achterhoofd? Geweldig! Want dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Als je je huis verbouwt zijn er heel wat maatregelen die je kunt nemen om energie te besparen. De volgende tips helpen je hopelijk op weg naar een duurzaam verbouwd huis!